موضوع: بررسی تصفیه فاضلاب صنعتی توسط سیستم MBBR
استاد راهنما : آقای دکتر
تهیه و تنظیم :
سال تحصیلی :
1392-1391
فهرست مطالب
عنوان |
صفحه |
مقدمه و پیش گفتار 12
فصل نخست : درباره تحقیق و تعاریف مربوطه
1.1. ضرورت انجام تحقیق 16
1.2. هدف کلی تحقیق 17
1.3. اهداف جزئی تحقیق 17
1.4. اهداف کاربردی تحقیق 17
1.5. سوالات تحقیق 18
1.6. فرضیه های تحقیق 18
فصل دوم : تعاریف
2.1. آب 20
2.2. فاضلاب 20
2.3. آب آشامیدنی سالم 20
2.4. آب آلوده 20
2.5. تصفیه آب 20
2.6. بار آلی 21
2.7. میکروارگانیسم 21
2.8. رآکتور 21
فصل سوم : تصفیه فاضلاب
3.1. مقدمه 23
3.2. تاریخچه تصفیه خانه های فاضلاب 26
3.3. سیستم های مهندسی تصفیه فاضلاب 28
3.4. روشهای تصفیه فاضلاب 32
3.5. تصفیه لجن و فاضلاب شهری 37
3.6. انواع فاضلاب و منابع تشکیل دهنده فاضلاب 39
فصل چهارم : سیستم MBBR
4.1. روش های مختلف تصفیه فاضلاب 44
4.2. استخرهای تثبیت فاضلاب 44
4.3. تصفیه فاضلاب 48
4.4. انواع روش های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب های صنعتی 49
4.5. تصفیه فاضلاب به روش MBBR 66
4.6. بیوفیلترها 67
نتیجه گیری و پیشنهادات 72
پیشینه تحقیق در ایران و جهان
فهرست منابع
فهرست نمودارها
عنوان |
صفحه |
نمودار 1-4 : مقایسه بازده حذف COD در راکتورهای لجن فعال دارای بستر ثابت و راکتورهای شاهد فاقد بستر رشد میکروبی 70
نمودار 2-4 : میانگین بازده حذف COD در غلظت های ورودی 1000 تا 250 میلی گرم در لیتر و زمان ماند هیدرولیکی ثابت 6 ساعت در شرایط پایدار 70
چکیده فارسی
با توسعه شهرها و افزایش جمعیت آن ها و نیز گسترش صنایع، روز به روز بر اهمیت کنترل آلودگی محیط زیست افزوده می گردد. فاضلاب ها یکی از عوامل آلودگی محیط زیست هستند که بایستی آن ها را به طریق بهداشتی جمع آوری، تصفیه و مجددا به گردش آب در طبیعت برگرداند.
برخی صنایع به ویژه آن هایی که از مدیریت ضعیفی برخوردار هستند با آلوده نمودن خاک، آب و هوا موجب زوال منابع زیست محیطی میگردند. از این رو فاضلاب های صنعتی یکی از مسائل زیست محیطی در جوامع انسانی می باشند.
با وجود اهمیت تصفیه فاضلاب از دیدگاه بهداشت عمومی، از اولویت چندانی برخوردار نیست. علاوه بر جنبه مالی، روش های تصفیه بایستی با شرایط محلی مانند آب و هوا، دسترسی به تجهیزات، وجود کارکنان ماهر و نیز روش نهایی دفع از جمله دفع در زمین یا در آب های پذیرنده، سازگار باشد.
میزان تصفیه به بهترین فناوری قابل دسترسی در تصفیه فاضلاب هر صنعت بستگی دارد. اگر جریان های خروجی از صنایع به داخل شبکه جمع آوری فاضلاب شهری تخلیه گردند، بایستی قبل از تخلیه تا به حد قابل قبول فاضلاب شهری برسد.
از کل آب موجود کره زمین که اگر بخواهیم از نظر درصد بیان کنیم حدود (97 درصد) کل آب ها شامل آب های شور و غیر قابل شرب می باشد و تنها (3 درصد) باقیمانده آن آب شیرین می باشد و از این (3 درصد) نیز کمتر از (1 درصد) آن قابل شرب و در دسترس است و مابقی آن در یخچالهای قطبی و دور از دسترس انسان ذخیره شده از این رو اهمیت آب بیشتر مشخص میشود.عدم تولید فاضلاب امری تقریبا غیر ممکن است و ما در اینجا تلاش می کنیم تا روشهای پیشرفته تر و کارا تر و مقرون به صرفه تری را استفاده نمائیم و مطالعه نمائیم تا بتوانیم از همان مقدار اندک درصد آب شرب باقی مانده نهایت استفاده را کنیم.
با توجه به پیشرفت بشر و ازدیاد فعالیت های صنعتی و تمرکز آن در نقاط مختلف آب وهوائی کره زمین و میل به تعالی بشر در زمینه بهداشت و مورد توجه قرار گرفتن هر چه بیشتر جوامع از نظر زیستن مشکلاتی پیشروی جوامع قرار گرفته مانند کمبود آب شرب که بشر را وادار نموده تا راهکارهایی را برای رفع آن پیدا کند که یکی از این مشکلات بهداشتی و زیست محیطی که اکثر جوامع با آن روبرو هستند مساله تولید انواع فاضلابها صنعتی و روشهای دفع صحیح آن در محیط زیست میباشد هرچند روش تصفیه فاضلاب صنعتی سابقه طولانی ندارد اما امروزه سیستمهای بسیار متنوعی ایجاد شده است. با توجه به غلظت بالای آلاینده ها در فاضلاب های صنعتی عمدتا ترکیبی از روشهای بیهوازی و هوازی (اختیاری) برای فرآیند تصفیه (بیولوژیکی) انتخاب میشود. با بررسی اجمالی اطلاعات موجود در سطح جهان و ایران، برکه های بی هوازی، UASB و ABR به عنوان مهمترین سیستم های تصفیه بی هوازی و برکه های اختیاری و لجن فعال (هوادهی گسترده)، صافی چکنده (دو مرحله ای)،IFAS ،SBR ،MBBR ، FBBR وABF به عنوان مهمترین سیستم های هوازی در تصفیه فاضلاب شناخته می شوند.
در تکامل علم تصفیه فاضلاب، روشهای طبیعی جزو قدیمی ترین روشهایی هستند که از گذشته های دور برای تصفیه بکار گرفته شده اند. به دنبال آن تصفیه اسلوبمند فاضلاب در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به تکنولوژی نوین مجهز گردید. با گذشت زمان و به ویژه پس از جنگ جهانی دوم، در نتیجه توسعه شهرها و صنایع، خطر آلودگی محیط زیست و در نتیجه نیاز به تصفیه فاضلاب با شدت بی سابقه ای افزایش یافت و همزمان با آن روشهای بسیاری برای تصفیه فاضلاب پیشنهاد و بکار گرفته شد.
از اواسط دهه 90 میلادی، تبدیل برکه های تثبیت و لاگون های هوادهی به سیستم لجن فعال و یا تلفیق سیستم های رشد چسبیده و رشد معلق آغاز شد. در اواسط این دهه سیستم های ارتقاء متناسب با سیستم لجن فعال نیز معرفی گردیدند. مشهورترین این فرآیندها IFAS و MBBR و برمبنای تلفیق رشد چسبیده با رشد معلق هستند،فرآیندهای جدید ارتقاء علاوه برافزایش کیفیت پساب تصفیه شده خروجی، قابلیت افزایش ظرفیت تصفیه پذیری را نیز به سیستم می دهند.
امروزه یکی از روشهای پیشرفته تصفیه فاضلاب روش غشایی(MBR) است که در این روش جداسازی میکروب ها توسط غشا انجام می شود. با نصب این غشا ها در درون رآکتور بیولوژیکی دیگر نیازی به بخش های ته نشینی و فیلتراسیون نیست و همین غشاها وظیفه جداسازی فاضلاب تصفیه شده از لجن را انجام می دهند. استفاده از غشا باعث می شود در فضای کم، تصفیه فاضلاب با راندمان بالا انجام شود به طوری که کیفیت فاضلاب تصفیه شده از استانداردهای فاضلاب برای تخلیه به آب های سطحی نیز بهتر است.
در سیستم MBBR از آکنه هایی(Packing) استفاده می شود که در مخزن هوادهی شناور می باشند. بیوفیلم یا لایه میکروبی، بر روی آکنه های غوطه ور رشد کرده و به این ترتیب توده بیولوژیکی شناور در محیط فاضلاب که نقش تجزیه کننده مواد آلی را بعهده دارند را افزایش می دهند. این روش جهت حذف BOD،COD و نیتروژن بسیار مطلوب است.
مقدمه و پیش گفتار
آب، این مایع بی رنگ یکی از خالص ترین مواد موجود در روی کره زمین و در عین حال از پیچیده ترین محلول هاست. تا دو دهه اخیر انرژی مهمترین سرمایه ملی کشور ها بود ولی اکنون یا بهتر است بگوییم در آینده ای نه چندان دور آب سرمایه ملی کشور ها خواهد شد. بنابراین توجه بیشتری از صنعت؛ ملت؛ دولت و همه عناصر هر کشوری را به خود جلب خواهد کرد. در چگونگی انجام فرآیندهای باز ساختی و تصفیه آب و همچنین قابل استفاده کردن فاضلاب های شهری و صنعتی طره ها و روشهای مفید تر و کم هزینه تر مورد توجه بیشتری واقع خواهد شد (1).
تمدن های قدیمی همواره در مجاورت منابع آب شکل گرفته اند. با این که مقدار آب موجود و قابل استفاده دغدغه اصلی نیاکان ما بوده است، اما تعریف درست و جامعی از کیفیت آب وجود نداشته است.
با این وجود منابع تاریخی بسیاری حکایت از تلاش انسانهای عصر گذشته برای تصفیه آب و زدودن ذرات معلق و طعم و بو از آن دارد. اما قرنها طول کشید که انسانها به این نتیجه دست یافتند که حواس بینایی، بویایی و چشایی نمی توانند تنها ملاک های تشخیص کیفیت آب باشند.
استفاده از روشهای مختلف جهت بهبود طعم و بوی آب به 4000 سال قبل از میلاد بر می گردد. در نوشته های بر جا مانده از سانسکریت و یونان باستان استفاده از زغال چوب جهت فیلتر کردن آب ، قراردادن آب در معرض نور آفتاب ، جوشاندن آب و قراردادن تکه های فلز داغ در آب قبل از نوشیدن آن توصیه شده است (2).
با افزایش مصرف آب آشامیدنی در سطح جهان، منابع تامین کنندهی این نیاز به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در معرض خطر نابودی قرارگرفته است. این در حالی است که میتوان در بهرهبرداری از فنآوریهای موجود مانع از گسترش و توسعهی بحران جهانی آب شویم. با توجه به نیاز روزافزون صنایع گوناگون به آب، میتوان برای جلوگیری از مصرف آب سالم از پساب تصفیه شدهی فاضلابهای صنعتی استفاده کرد. فاضلابهای صنعتی شامل انواع فلزهای سنگینی مانند سرب،کروم، کبالت و غیره میباشند. گیاهپالایی روشی با صرفهی اقتصادی، زیست محیطی و علمی است که میتوان با استفاده ازگیاهان علفی و چوبی، انواع آلایندههای گوناگون مانند فلزهای سنگین، عنصرهای کمیاب، ترکیبهای آلی، مواد نفتی و مواد پرتوزا را از آب و خاک جدا نمود.
با وجود این که 70 درصد از سطح زمین را آب پوشانده اما تنها دو درصد آب شیرین برای مصرف در اختیار ما میباشد، بقیهی آن به سبب محلول بودن انواع نمکها خصوص نمک طعام غیر قابل استفاده است. از همین دو درصد آب شیرین بیش از 90 درصد به صورت منجمد در دسترس بشر واقع شده است.
گرم شدن زمین و به دنبال آن خشکسالیهای اخیر در کرهی زمین، دسترسی به منابع آب شیرین و سالم را محدودتر کرده است، بنابر این سبب شده استفاده از منابع دیگر آب با کیفیت های پایین، به عنوان یکی از روشهای تامین اب مورد نیاز برای مصارف کشاورزی و ... مورد نظر قرار گیرد. به مجموعهی آبهای دور ریختنی که پس از جمعآوری و تصفیه ممکن است قابلیت استفادهی مجدد را داشته باشد و یا به طور کلی به مجموعه آبهای آلوده، فاضلاب گفتهمیشود. از نظر ترکیب 9ر99 درصد فاضلاب را آب و حدود 1ر0 درصد آن را ناخالصیها و مواد آلاینده تشکیل می دهد.
دانشگاه آزاد اسلامی - واحد پزشکی تهران
دانشکده بهداشت
گروه بهداشت محیط
موضوع: بررسی امکان استفاده از سیستم های بیوگاز به منظور تولید انرژی پاک در ایران
استاد راهنما : آقای دکتر
تهیه و تنظیم :
سال تحصیلی:
1392-1391
فهرست مطالب
عنوان |
صفحه |
مقدمه و پیش گفتار 12
فصل نخست : درباره تحقیق
1.1. ضرورت انجام تحقیق 20
1.2. هدف کلی تحقیق 21
1.3. اهداف جزئی تحقیق 22
1.4. اهداف کاربردی تحقیق 22
1.5. سوالات تحقیق 22
1.6. فرضیه های تحقیق 22
فصل دوم : تعاریف
2.1. انرژی بیوگاز 25
2.2. هوا 25
2.3. آلودگی هوا 25
2.4. سلامتی -Health 25
2.5. محیط زیست 25
2.6. زیست توده 26
فصل سوم : کلیاتی درباره آلودگی هوا
3.1. آلودگی هوا 28
3.2. آلاینده های شیمیایی هوا 30
3.3. اثرات آلودگی هوا 40
3.4. راهکارهای مختلف در رابطه با آلودگی های هوای شهر 53
3.5. عوامل تاثیر گذار بر آلودگی هوا 55
3.6. بیماری های ناشی از آلودگی هوا 56
3.7. تاریخچه و حوادث تاریخی آلودگی هوا 57
فصل چهارم : درباره انرژی پاک
4.1. انرژی پاک 61
4.2. تحلیل انرژی 65
4.3. مشخصات انرژی 69
4.4. محیط زیست و انرژی 75
4.5. انواع انرژی پاک 79
فصل پنجم : بیوگاز
5.1. مقدمه 84
5.2. چگونگی تولید بیوگاز 87
5.3. واکنشهای شیمیایی و بیولوژیکی بیوگاز 91
5.4. استفاده از دستگاهای بیو گاز در تثبیت زباله های شهری 92
5.5. تولید بیوگاز در مناطق روستایی ایران به عنوان یک منبع انرژی تجدید پذیر 99
5.6. فواید، کاربرد و مصارف بیوگاز 104
نتیجه گیری و پیشنهادات 107
سابقه تحقیق در ایران و جهان 110
فهرست منابع 115
فهرست جداول 7
فهرست نمودارها 8
فهرست اشکال 9
چکیده فارسی
گرچه از ابتدای پیدایش انسان بر روی کره خاکی، تهیه و مصرف انرژی دغدغه همیشگی او بوده است، اما در سالهای اخیر موضوع انرژی اهمیت قابل توجهی یافته است. زمانی انسان انفرادا در تلاش برای جمع آوری چوب برای گرم کردن خود بوده و زمانی شهرهایی را برای کاوش در عمق معادن برای یافتن ذغال سنگ بنا نموده است. اکنون کشورهایی بر اساس تولید و صدور نفت و گاز تاسیس شده اند. برخی از بنگاه های فعال در زمینه های انرژی های تجدیدپذیر همچون خورشید، باد، امواج و بیولوژیک از گردش مالی فوق العاده ای برخوردارند. اما همچنان 63 درصد از کل انرژی مصرفی بشری در حال حاضر از نفت و گاز طبیعی شامل شده است.
از نقطه نظر تاریخی استفاده از انرژی زیست توده به ابتداییترین دورههای تاریخ باز میگردد. از زمانی که آتش شناخته شد، انسان نخستین همواره چوب و برگ خشک درختان را به عنوان سوخت استفاده میکرده و این چرخه تا قرن حاضر نیز ادامه پیدا کرده است.
در خصوص بیوگاز، قدیمی ترین مورد خروج گاز و اشتعال ناقص آن به وسیلة دفن زباله در طبقات زیرین زمین توسط "پیلی نی" روس گزارش شده است. وی خروج گاه به گاه گاز طبیعی و اشتعال ناقص آن را از طبقات زیرین زمین مشاهده کرد ولی "وان هلمونت"درسال 1630 شناسائی و اشتعال این گاز را رسماً اعلام کرد. در ایران نیز استفاده از بیوگاز سابقه ای قابل توجه دارد." محمدبن حسین عاملی "معروف به "شیخ بهائی" (1031-935 ه ق ) نخستین کسی است که بر اساس منابع تاریخی این منبع انرژی را به عنوان سوخت یک حمام در اصفهان به کار برده است.
اولین هاضم تولید گاز متان در ایران در روستای نیاز آباد لرستان در سال 1354 ساخته شده است. این دستگاه به گنجایش 5 متر مکعب فضولات گاوی روستا را مورد استفاده قرار داده و بیوگاز مصرفی حمام مجاور را تأمین مینمود.
در نتیجه رشد و به تبع آن زندگی شهرنشینی و نیز اصلاحات اقتصادی رایج در قرن حاضر در بسیاری از کشورهای جهان مقادیر بیشتری از انرژی در سالهای آتی مورد نیاز خواهد بود. بنابراین، این نوع تقاضاها برای انرژی می بایست توسط نیروگاه های آبی، زغال سنگ و یا سوختهای فسیلی تامین شودو این حداقل برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه به راحتی امکان پذیر نیم باشد در حالی که منابع زیست توده در این کشورها یا در دسترس می باشد و یا امکان کاشت آنها به سادگی وجود دارد.یکی از مناسب ترین منابع انرژی تجدید شونده مناسب با زیست توده یا بیوماس می باشد که علاوه بر خاصیت تجدید پذیر بودن دوستدار محیط زیست نیز می باشد، این انرژی یکی از بهترین و پراستفاده ترین نوع انرژی هائی است که از گذشته درو نیز مورد توجه بشر قرار داشته است.
منابع انرژی های زیست توده می توانند به شکل تبدیل شده انرژی مانند الکتریسته و یا حاملهای انرژی چون سوختهای گازی و مایع، نیازهای بخش های مختلف در جامعه بشری را تامین کنند که این موضوع وجه تمایز مباحث انرژی زیست توده نسبت به سایر انرژی های نو می بشد.دامنه مصرف کنندگان زیست توده بسیار گسترده است به عنوان مثال از خانوارهای کوچک به خصوص در نواحی روستائی و رستورانها شروع شده تا واحدهای کوچک، متوسط و بزرگ صنعتی و تجاری ادامه پیدا میکند. به عنوان مثال کشور های هندوستان و بنگلادش فن آوری زیست توده را در کوره های آجرپزی و واحدهای چای خشک کنی و دودی کردن ماهی و غیره به کار گرفته اند.
منابع زیست توده حاوی ترکیبات آلی در طی فرآیند هضم، از مولکول های درشت زنجیر به مولکول های ساده تر تبدیل شده وحاصل نهایی این فرآیند، گازی است قابل اشتعال که بیوگاز نام دارد، این گاز شامل 60-70 درصد متان و 30-40 درصد دی اکسیدکربن همراه مقادیر جزئی گازهای سولفید هیدروژن، نیتروژن و بخار آب می باشد.
کارایی اثبات شده این روش برای تولید انرژی از تمامی منابع زیست توده اعم از :
- فضولات دامی
- پساب صنایع غذایی و کشاورزی
- زباله های شهری
- فاضلابهای شهری می باشد.
لذا با بهره گیری از این فناوری می توان ضمن حل بحران عظیم زباله های خانگی، معضل فاضلاب ها و پساب های آلی را نیز حل نمود.
دانشگاه آزاد اسلامی - واحد پزشکی تهران
دانشکده بهداشت
گروه بهداشت محیط
موضوع: بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس ابتدائی دخترانه منطقه 14 تهران (مطالعه موردی : مدرسه دخترانه ابتدائی شهدای تاکسیرانی 2)
استاد راهنما : آقای دکتر
تهیه و تنظیم :
سال تحصیلی:
1392-1391
فهرست مطالب
عنوان |
صفحه |
مقدمه و پیش گفتار 9
فصل نخست : درباره تحقیق
1.1. ضرورت انجام تحقیق 14
1.2. هدف کلی تحقیق 15
1.3. اهداف جزئی تحقیق 15
1.4. اهداف کاربردی تحقیق 16
1.5. سوالات تحقیق 16
1.6. فرضیه های تحقیق 16
فصل دوم : تعاریف
1.2. بهداشت مدارس 19
2.2. بهداشت محیط مدارس 19
3.2. دانش آموز 19
4.2. مدرسه 19
فصل سوم : ایمنی و بهداشت در مدارس
1.3. مقدمه 21
2.3. تاریخچه، اهداف و وظایف بهداشت محیط در ایران 23
3.3. تاریخچه بهداشت مدارس 30
4.3. تعاریف مربوطه 32
5.3. اهمیت و اصول کلی خدمات بهداشت مدارس 35
6.3. آموزش بهداشت در مدارس 38
7.3. مشخصات یک مدرسه بهداشتی 41
8.3.بیماری های شایع در مدارس 46
9.3. اجزای برنامه جامع سلامت 51
10.3.آئین نامه بهداشت محیط مدارس 54
11.3. شاخص ها و کلیات ارزشیابی و پژوهش در بهداشت مدارس 62
فصل چهارم : وضعیت بهداشت محیط در مدرسه مورد بررسی
1.4. مقدمه 67
2.4. وضعیت آب آشامیدنی مدرسه 68
3.4. وضعیت سرویس های بهداشتی مدرسه 68
4.4. وضعیت ساختمان مدرسه 72
نتیجه گیری و پیشنهادات 84
سابقه تحقیق در ایران و جهان 87
فهرست منابع 92
چکیده فارسی
متأسفانه افزایش مستمر تعداد دانشآموز و کاهش امکانات و نبود فضاى آموزشى کافی، سبب شده است که امروزه در بسیارى از کشورها بویژه کشور ما، بدون آن که به ضوابط و شرایط کیفى ساختمان و فضاى آموزشى توجه نمایند، بیش از پیش درصدد یافتن راههائى براى افزایش فضاى آموزشى باشند. این امر عامل اصلى در بروز مسائل و معضلات بهداشتى متعددى در محیط مدارس گردیده است که هر کدام به نسبت متفاوتى بر رفتار و کیفیت تربیت دانشآموز مؤثر واقع مىشود. این مسائل در طیف وسیعى از میزان آگاهى هاى معلم و مسئولین آموزشگاه گرفته تا شرایط و ضوابط مربوط به محیط فیزیکى و امکانات مدرسه گستردگى دارد. هر چند که دستاندرکاران نظام آموزشى در مدتى کوتاه، قادر به اصلاح و بهبود همه شرایط و عوامل سوء محیط مدارس نمىباشند، اما مىتوانند در کیفیت و کمیت آنها تغییراتى به سمت مطلوب ایجاد کنند. کارشناسان بهداشت معتقد هستند که یک سیاست جامع تندرستى از یک طرف نیازمندىهاى علمى و پیشرفت تحصیلى دانشآموزان و از سوى دیگر امکانات فنى و اجتماعى و محیط سالم مدارس را مد نظر قرار مىدهند. در غیر اینصورت مخاطرات زیست محیطى مدارس، سلامت معلم و دانشآموز را در نخستین گام تعلیم و تربیت مخدوش مىسازد.
هدف از بهداشت مدارس؛ تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی دانش آموزان و در نهایت جامعه است و دلیل اهمیت آن :
- دانش آموزان درصد عظیمی از جمعیت ما (30-25 درصد) را تشکیل میدهند.
- دانش آموزان در سن فرا گیری بوده و قادرند، آموخته هایشان را به دیگران و خانواده هایشان انتقال دهند.
- از گروههای آسیب پذیر و در معرض ابتلا به بیماری واگیر و حوادث و خشونت هستند
- پایه گذاری رفتارهای بهداشتی در این سنین صورت میگیرد
با توجه به این نقاط، برنامه بهداشت مدارس از جایگاه و اهمیت ویژه ای در ارتقای سطح سلامت دانش آموزان و جامعه برخوردار است لذا مجریان برنامه باید تلاش کنند تا با هماهنگی مسئولین آموزش و پرورش و مدیران مدارس و از طریق جلب مشارکت دانش آموزان و اولیا آنها و کارکنان مدرسه بتوانند به اهداف خود برسند.
تعلیم و تربیت در شرایط ایمن، بهداشتی و برخورداری از خدمات حمایتی یکی از حقوق مسلم فردی و اجتماعی کودکان است. لذا دارا بودن فاکتورهای بهداشتی ساختمان نظیر گنجایش کلاس، نور، تهویه، دما، سروصدا، امکانات ایمنی، وسایل پیشگیری و مقابله با حوادث و رخدادهای احتمالی، نظافت و پاکیزگی آموزشگاه، سیستم جمع آوری و دفع زباله، تجهیزات استاندارد و بهبود شرایط بهداشتی در محیط آموزشی بایستی در اولویت قرارگیرد. در این راستا دفتر بهداشت و تغذیه بعنوان متولی بهداشت مدارس فعالیتهای موثر و فزآینده ای را درخصوص تامین بهداشت محیط مدارس صورت داده است. ازطرف دیگر چون مدارس با داشتن بیش از یک سوم جمعیت کشور مهمترین پایگاه تغییر رفتارهای زیست محیطی فرد و جامعه می باشند و با توجه به افزایش روزافزون معضلات زیست محیطی و اهمیت آن برای نسل آینده، آموزش و اجرای برنامه های زیست محیطی در مدارس یکی دیگر از فعالیت های این دفتر می باشد که پر واضح است بدون مشارکت اهالی برون بخشی و سازمان های مرتبط با محیط زیست نتیجه مطلوب دست نخواهد داد.
از اینرو بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس و رفع نواقص در حدامکان و همچنین پیگیریهای لازم در جهت بهبود این فضاها و برنامهریزی منسجم در جهت بهداشتی کردن مدارس از ضروریات اقدامات مدیران مدرسه و مسوولان به شمار میآید. علی الخصوص در شهر سقز که یکی از سردترین شهرهای ایران به شمار می آید و با توجه به اتفاقات چند ساله اخیر از نظیر آتش سوزی در مدارس و خرابی کلاس ها به خاطر فرسودگی و نبود سرویس های بهداشتی مناسب در بعضی از مدارس و چندین دلیل دیگر والدین نگران فرزندان خود هستند که آسیبی متوجه آنان نشود و حفظ سلامتی آنان برای خانواده و کشور ما بسیار مهم می باشد.
مقدمه و پیش گفتار
کشور ایران با جمعیت دانش آموزی 18 میلیون نفر، یکی از جوانترین جوامع معاصر میباشد و لذا در جامعه ای با این ساختار جمعیتی، بهداشت آموزش دو موضوع مهم پیش روی برنامه ریزان و سیاستگذاران خواهد بود. از سویی کودکان، سرمایه های اصلی کشور هستند و پرورش آن ها از هدف های اصلی برنامه های توسعه اجتماعی، اقتصادی میباشد. برای دستیابی به اهداف توسعه باید تامین بالاترین سطح سلامت جسمی، روانی، اجتماعی ومعنوی کودکان به عنوان ضرورت و اولویت برنامه های توسعه ای مورد توجه قرار گیرد. بعد از خانواده، مدرسه مهمترین نقش را در سلامت کودک دارد. دانش آموز در مدرسه علاوه بر یادگیری مهارت خواندن و نوشتن دانش ها، نگرش ها و رفتارهای جدید را میآموزد این رفتارها علاوه بر تاثیر بر سلامت فردی، نقش تعیین کننده در سلامت خانواده و جامعه دارد. برای توسعه سلامت دانش آموزان و کارکنان مدرسه، خانواده ها و افراد جامعه مدرسه جایگاه ویژه ای است. کودک ساعات زیادی را در مدرسه بسر میبرد، در آنجا رشد مییابد و تکامل پیدا میکند. بنابراین آشنا ساختن کارکنان رده های مختلف بهداشتی با بهداشت مدارس امری ضروری است. تا ضمن کسب توانایی لازم برای اجرای مطلوب برنامه های بهداشت مدارس، قادر باشند با انجام وظایف خود در جنبه آموزش معلمین و خانواده ها در باره موضوعات بهداشتی مدارس و دانش آموزان، رسالت خویش را در تحقق اهداف بهداشتی محقق سازند (1).
شارژ تلفنهمراه با لیزر مادونقرمز
فناوری شارژ بیسیم به کمک لیزر مادونقرمز بر مبنای دستگاه فرستنده و گیرنده است
شارژ تلفنهمراه با لیزر مادونقرمز
محققان صنایع الکترونیک، فناوری شارژ بیسیم تلفنهمراه بر پایه لیزر مادونقرمز را به بازار عرضه کردند. پس از دو دهه از ورود تلفنهمراه به زندگی و تاثیر زیاد آن بر اجتماعات بشری، تاکنون پیشرفت جالب توجهی در عرصه تامین انرژی و شارژ تلفنهای همراه صورت نگرفته است.
شرکتهای زیادی به دنبال جایگزینی فناوری شارژ مستقیم تلفنهمراه با فناوریهای جدیدتر مثل شارژ بیسیم با امواج وایفای بودهاند، هرچند که در فناوری شارژ بیسیم موفقیتهایی حاصل شده اما در تمامی روشها فاصله لازم برای شارژ تلفنهمراه از فرستنده امواج محدود است. در فناوری رایج شارژ بیسیم تلفنهمراه باید تلفن با صفحه شارژر تماس مستقیم داشته باشد یا حداکثر فاصله نباید از چند سانتیمتر فراتر رود که این محدودیت باعث عدم استقبال کاربران تلفنهمراه شده است.
محققان پس از سالها مطالعه برای پیشبرد فناوری شارژ بیسیم، از لیزر مادونقرمز بر مبنای دو روش انحصاری استفاده کردند. فناوری شارژ بیسیم به کمک لیزر مادونقرمز مانند سایر روشهای گذشته بر مبنای دستگاه فرستنده و گیرنده یا تلفنهمراه است، در این روش امواج لیزر با عبور از آینههای مختلف درون دستگاه فرستنده تقویت شده و محیط اطراف پرتاب میشود.
با نصب فرستنده لیزر مادونقرمز روی سقف و مجهز کردن گیرنده یا تلفنهمراه به سلولهای فوتو ولتیک میتوان فوتونهای نور را شکار و باتری تلفنهمراه را به صورت بیسیم و بدون محدودیت فاصله شارژ کرد.
منبع : isna.ir
پشتیبانی فلش درایو جدید سونی از دو درگاه USB-C و USB-A
فلش درایو جدید سونی دارای بدنهای آلومینیومی براق و با پوشش سیلیکونی است
فلش درایو جدید سونی
در راستای همهگیر شدن استفاده از درگاه USB-C در اکثر گجتهای امروزی، سونی نیز درصدد به کار گیری این فناوری در فلش درایوهای جدید خود برآمده است. به طور کلی USB-C همیشه به درستی به پورت ورودی متصل میشود و هیچ اتصال ناقصی در آن وجود ندارد، USB 3.1 Type C سرعتی برابر با 10 گیگابیت بر ثانیه برای انتقال داده به شما میدهد؛ این رقم دو برابر سرعت USB 3.0 هست و همچنین امکان تعبیه این درگاه در اکثر گجتهای هوشمند از گوشیهای همراه تا تلویزیونهای نسل جدید وجود دارد.
با بهرهگیری از فلش درایو های جدید سونی میتوان اطلاعات را با سرعت 150 مگابیت بر ثانیه انتقال داد
حال سونی با اشراف به این افزایش محبوبیت درگاه USB-C، یک مدل جدید فلش درایو را با بدنهای آلومینیومی براق و با پوشش سیلیکونی در ظرفیتهای 16، 32 و 64 گیگابایتی معرفی کرده که به خوبی با هر دو درگاه USB-C و USB-A سازگار است. در یک کلام، از این فلش درایوها میتوان جهت اتصال به طیف وسیعی از دستگاههای قدیمی نیز استفاده کرد.
علاوه بر این، فلش درایوهای جدید سونی با تمامی دستگاههای مبتنی بر سیستمعامل مکینتاش OS X 10.8، ویندوز 7 به بالا، اندروید 5 به بالا و کرومبوک سازگار هستند که با بهرهگیری از آنها میتوان اطلاعات را با سرعت 150 مگابیت بر ثانیه انتقال داد. هرچند شرکت سازنده تاکنون از اعلام قیمت رسمی فلش درایو مذکور خودداری کرده، با این حال انتظار میرود از ماه آینده شاهد عرضه آن به بازار باشیم.
منبع: farnet.ir
آیا آیفون 7 واقعی این شکلی است؟
گروه طراحی آیفون تریکس بر اساس ثبت اختراعات اپل درباره آیفون 7 مدل نزدیک به آن را طراحی کرده است.
آنچه مشاهده میکنید گوشی است که پاییز 2016 با ویژگیهای منحصربهفرد میآید.
گوشی بدون فریم، مجهز به نمایشگر 2K، حذف دکمه Home و جاسازی حسگر مخصوص بهجای این دکمه، حافظه 1 ترابایتی و ... از ویژگیهای آیفون 7 خواهد بود.
اخبار تکنولوژی - خبرآنلاین
دو مدل متفاوت از ZENFONE 3 ایسوس عرضه می شود
Z010D و Z012D دو مدل جدید از گوشی هوشمند ZenFone 3 هستند
منتظر دو مدل متفاوت از ZenFone 3 ایسوس باشید
شرکت ایسوس سال گذشته مدلهای مختلف از گوشی هوشمند ZenFone 2 را عرضه کرد و پیشبینی میشود که در سال 2016 هم روند مشابه برای گوشی جدید این شرکت دنبال شود. البته این بار گفته شده است که برای گوشی هوشمند ZenFone 3 مدلهای محدودتری عرضه میشوند و منابع آگاه توضیح دادند که قرار است این مدلها بین ماههای مه و ژوئن 2016 بهصورت رسمی معرفی شوند.
پیش از آنکه گوشیهای مذکور وارد بازار شوند، توسط کارمندان ایسوس مورد آزمایش قرار میگیرند. منابع آگاه میگویند هماکنون دو مدل از گوشی هوشمند ZenFone 3 در شرکت ایسوس آزمایش میشود و مرکز استانداردسازی GFXBench هم آنها را در اختیار گرفته است.
مدل اول Z010D نام دارد که برای آن نمایشگر 9/ 5 اینچی با کیفیت 720 پیکسل در نظر گرفته شده است و از دیگر امکانات این محصول میتوان به دوربین دیجیتالی 13 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی، پردازنده Snapdragon 615، رم 3 گیگابایتی، حافظه داخلی 32 گیگابایتی و سیستم عامل اندروید 0/ 6 اشاره کرد. مدل دیگر این محصول Z012D نام دارد که شامل نمایشگر 5/ 5 اینچی با کیفیت 1080 پیکسل میشود. این گوشی هوشمند نیز پردازنده Snapdragon 650، رم 3 گیگابایتی، حافظه داخلی 32 گیگابایتی و سیستم عامل اندروید 0/ 6 را در خود جا داده است.
منبع : mobna.com