چکیده مقاله: Abstract
در مجلات علمی، چکیده مقاله هم معنی خلاصه است. اما در لغت نامه این دو معنا تعریفیمتفاوت دارند. بعضا در متون علمی هر دو به یک معنی بکار می روند. بطوریکه بعضی مجلات از یک لغت برای هر دو مفهوم استفاده مینمایند، البته این روش فراگیر نیست و بسیاری مجلات بین چکیده و خلاصه مقاله تمایز قائل هستند. (معمولا چکیده مقاله ای که قبل از ارسال اصل مقاله برای یک مجله ارسال میگردد، چکیده مقاله پیشین نامیده میشود که با چکیدهای که در پایان مجلات آورده میشود چکیده پسین تفاوت اساسی دارد).
چکیده مقاله قسمتی است که خواننده بعد از جذب شدن توسط عنوان مقاله به آن نگاه کرده و آنرا میخواند، چکیده علاوه بر کوتاه بودن باید بطور معنی داری خلاصه شده و حاوی مطالب اصلی و مهمترین یافته های مسلم مقاله باشد.
باید به مجلهای که می خواهید برای آن مقاله بفرستید نگاه کرده و طول متوسط چکیده ها رااز آن استخراجنمائید، علاوه براین باید به قسمت "توضیحاتی برای نویسندگان" رجوع کرده و اگر قوانین و ضوابط خاصی برای نوشتن چکیده در آن ذکر شده آنرا رعایت نمائید. مثلا معمولاً گفته می شود که چکیده باید بین صد تا صد و پنجاه کلمه باشد.
چکیده باید حاوی بخشهای زیر باشد:
- حقایق واصول بکار برده شده
- روشها
- نتایج اصلی
- اهمیت نتایج و تعبیر و تفسیر آنها
چکیده مقاله باید حاوی مطالب و حقایق یافت شده در کار تحقیقی، و مهمترین نتایج و میزان اهمیت کار انجام شده بوده ومعنی هر یک از یافته ها را بیان نماید. نباید در چکیده مطالبی رابیان نمود که در مقاله نیامده است بلکه بایدیافته های مرتبط بامقاله را در برداشته و دقیق باشد . نباید در قسمت چکیده از عباراتی مثل "اهمیت یافته ها در این مقاله بحث شده است..." استفاده نمود زیرا اینعبارت و نظایر آن هیچگونه اطلاعاتی را به خوانندگان نمی دهند و غیر مفید هستند و فقط محدودیت استفاده از کلمات را برای شما بیشتر می کنند.(سقف150کلمه)- . بجای اینها باید یافته ها راذکر نموده و بیان کنید که چرا این یافته ها مهم هستند.
چهار جزء اصلی هر چکیده عبارتند از:
1- یافته هایتان ، یا چیزی که قصد یافتن آنرا داشتهاید. این موضوع ممکن است قبلا در قسمت عنوانمقاله ذکر شده باشد.
2- اگر روشهای بکار برده شده در کار تحقیقی جالب هستند توضیحی راجع به آنها ذکر کنید در غیر اینصورت لزومی به اینکار نیست.
3- نتایج اصلی کار را همراه با تعابیراصلی آنها بصورت شفاف وواضح ذکرکنید.هرگزنبا ید از توصیفات مبهم استفاده نمائید. تعبیر و تفسیر از نتایج را براساس اهمیت ، کاربرد و استنباط از آنها ذکر نمائید.
4- حجم یک چکیده نباید بیش از 150کلمه باشد.
هر یک از موارد فوق را حداکثر در چند جمله ذکر نموده و از کلمات اختصاری که در متن استفاده نمودهایدو یا خود آنها را مخفف کرده و به اختصار آورده اید، در قسمت چکیده استفاده ننمائید. در چکیده از اشکال و جداول استفاده ننموده و بهآنها آدرس هم ندهید. از عبارات ساده و مسلم همراه با مقادیر و اعداد استفاده کنید. مثلا بنویسید:"هشتادوشش درصد ( 86%) بیماران بعد از درمان سلامت خود را به دست آوردند"
در چکیده جملات را طوری ننویسید که نیاز باشد به منبعی آدرس بدهید ولی اگر لازم شد که درچکیده به منبعی آدرس دهید باید تمام مشخصات منبع یعنی: زمان چاپ ، نام نویسندگان، نام مجله و غیره راذکر کنید .
ضریب تاثیر (IF) چیست؟
فاکتور تاثیر به صورت میانگین، تعداد ارجاعات به یک مورد قابل استناد (نظیر مقاله پژوهشی، مقاله مروری، نامه، یاد داشت، چکیده و..) در یک مجله علمی در طول زمانی معین تعریف شده است. فاکتور تأثیر، تعداد ارجاعات به مقاله های منتظر شده در دو سال قبل مجله تقسیم بر تعداد مقاله های منتشر شده در دو سال مذکور است. در مواردی فاکتور تأثیر مجله بطور میانگین (که معدل فاکتور تأثیر طول دوران فهرست شدن آن مجله در ISI می باشد)، نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این شاخص مهمترین و در عین حال کاربردی ترین شاخص ارزیابی مجله ها از نظر ISI است. این عامل همه ساله توسط ISI بر مبنای ارجاعات به هر یک از مجله های علمی آن محاسبه می شود و نتیجه در گزارش JCR منتشر می شود. این ضریب نه برای مقاله یا نویسنده بلکه برای مجله محاسبه می شود. محاسبه بر مبنای یک دوره سه ساله صورت می گیرد.
بهترین معیارهای ISI برای نمایه کردن مجله ها چیست؟
در سایتISI چهار مورد به عنوان ملاک های اصلی نمایه شدن مجله آمده است که عبارتند از:
1- زمان بندی نشر، تعریف شده باشد یعنی معلوم باشد که فصلنامه است، ماهنامه است یا... و در موعد معین هم آماده شود.
2- فرآیند داوری برای مجله تعریف شده باشد.
3- قواعد نشر بین المللی را رعایت کند. برای مثال، عنوان مجله گویای محتوای آن باشد.
4- مقاله به هر زبانی که باشد مهم نیست ولی چند مورد در آن باید به زبان انگلیسی باشد که عبارتند از: اسامی نویسندگان، عنوان، چکیده و کلمات کلیدی و حتی الامکان منابع و مآخذ هم انگلیسی باشد.
موارد فرعی هم وجود دارد که شامل این موارد است:
1- مجله باید حوزه بین المللی داشته باشد و به یک حوزه جغرافیایی خاص تعلق نداشته باشد.
2- در حوزه آن مجله، ترجیحاً مجله مشابه نباشد یا اگر هست آن مجله معیار برتری نسبت به آنها داشته باشد.
3- افراد به وجود آورنده آن حتی الامکان افراد شناخته شده ای باشند.
4- افراد به وجود آورنده، توزیع جغرافیایی مناسبی داشته باشند مثلاً همه ایرانی نباشند.
البته موارد فرعی، نمره اضافه دارد و در قبولی یا رد مجله از طرفISI نقش بازی نمی کند.
موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information):
بانک اطلاعات ISI مرکزی برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع مهمترین مجلات علمی منتشره در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف می باشد. شمار مجلات ISI ثابت نیست. یک مجله ممکن است در یک زمان? از مجلات ISI محسوب شود? اما به دلیل کاهش بار علمی? بعداً از لیست مجلات ISI کنار گذاشته شود. در حال حاضر بیش از 16000 مجله? در لیست ISI قرار دارند. هر ساله 2000 مجله جدید مورد ارزیابی قرار می گیرد و حدود ده درصد آنها به لیست ISI اضافه می شوند.
هر مجله علمی قبل از انتخاب شدن و فهرست شدن در ISIیکسری مراحل ارزیابی را پشت سر می گذارد. ازجمله عوامل مورد ارزیابی و رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI ، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقالات چاپ شده در آن، نشر به موقع مجله و جایگاه نشرآن می باشد. لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرد بلکه با بررسی مجموع عوامل یک امتیاز کلی داده خواهد شد. از جمله مواردی که در ارزیابی مجله مورد توجه قرار دارد این است که عنوان مقالات، چکیده و کلمات کلیدی باید به زبان انگلیسی باشد همچنین توصیه می شود که منابع نیز به زبان انگلیسی نوشته شوند. اگر چه اطلاعات علمی مهم به تمامی زبانها به چاپ می رسد اما موارد ذکر شده باید به زبان انگلیسی باشد تا تحت داوری و ارزیابی ISI قرار گیرد زیرا ارزیابی کنندگان مجلات علمی در ISI نمی توانند عناوین و منابع بکاررفته در مقالات را به زبان انگلیسی ترجمه کنند. داوری علمی و تخصصی مقالات چاپ شده در مجله توسط داوران نام آشنای علمی از جمله عمده ترین موارد مورد توجه ارزیابی کنندگان می باشد که گویای اعتبار و غنای علمی مجله است.
ضریب تاثیر یا درجه تاثیر یا Impact factor چیست؟
این عامل همه ساله توسط ISI برمبنای ارجاعات به هر یک از مجلات علمی آن محاسبه می شود و نتیجه در گزارشات ارجاع مجله یا Journal Citation Reports یا به اختصار JCR ? منتشر می شود. این ضریب? نه برای مقاله یا نویسنده? بلکه برای مجله محاسبه می شود. محاسبه برمبنای یک دوره سه ساله صورت می گیرد. فرضا اگر در سال 84 جمعا 40 ارجاع به یک مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 82 تعداد 26 مقاله و در سال 83 تعداد 24 مقاله چاپ شده باشد? ضریب ارجاع آن مجله? از تقسیم 40 بر 50 به دست می آید که 8/0 است. یعنی به طور متوسط? هر مقاله آن نشریه 8/0 مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است.
مقاله چیست؟
مقاله به معنای سخن گفتن، فصلی از کتاب یا رساله و نوشتهای درباره موضوعی خاص است. شاید بتوان نامههای قائممقام به پسرش و نیز مقالات دهخدا در مجله صوراسرافیل را جزو اولین مقالات مطبوعاتی ایران دانست.در تعریف مقاله مطبوعاتی گفتهاند: «نگارش و توسعه عقیده و کفر و نظر با استفاده از موضوع خبری و بهرهگیری از روشهای صحیح نویسندگی، با رعایت نظمی منطقی و ایجاز، مقاله مطبوعاتی نامیده میشود.
از ویژگیهای مقالههای مطبوعاتی، نخست اخباری بودن و سپس ایجاز وکوتاهی آنهاست. مقالههای مطبوعاتی باید برای عموم مردم جذاب باشد. اصولاً مقاله در رأس سایر مطالب مطبوعات است، طوری که نویسندگان مقالهها به عنوان عناصر مجرب، آگاه و فرهیخته روزنامه شناخته میشوند. در پایان باید اشاره کرد پیدایش مقالهنویسی در مطبوعات به زمان ظهور رادیو و تلویزیون و توسعه اطلاعرسانی توسط این رسانهها برمیگردد. در این زمان روزنامهها مجبور بودند در مقابل این رسانههای فراگیر ـ که در کمترین زمان به نقل üاخبار میپرداختند ـ به سمت کارکردهای دیگر خود (نقد و نظر درباره اخبار) بروند. از این پس بود که روزنامهنگاری به شکل تفحصی آن در اشکال مختلفی نظیر مقالهنویسی، کاریکاتور، عکاسی و ... بوجود آمد.
لازم است یادآوری کنیم نویسنده مقاله در حقیقت اندیشه خود را پیرامون یک رویداد مینویسد و بدین ترتیب با مکتوب کردن اندیشه خود سعی در ماندگاری آن دارد.
شیوه نگارش مقاله
میل و علاقه به نوشتن، ارایه پیام در مقاله، در نظر گرفتن سلیقه و خواست خواننده، انتخاب درست نشریه با توجه به موضوع و سرانجام اینکه در کجا و برای چه کسانی مینویسیم از مواردی است که یک مقالهنویس مبتدی باید بیشتر مورد توجه قرار دهد. نکته اساسی در مقالهنویسی این است که مقاله خواه دارای سوژه واقعی و خواه دارای سوژه تخیلی، بایستی حاوی پیام که همان خلاصه مقاله و ترسیمکننده عقیده شخص نویسنده درباره موضوع است باشد.
کارشناسان روزنامهنگاری هشت مرحله را برای نوشتن یک مقاله ترسیم کردهاند که این مراحل به ترتیب عبارتند از: 1ـ موضوعیابی 2ـ انواع موضوع 3ـ ارزیابی موضوع 4ـ تهیه طرح کلی مقاله 5ـ نام مقاله 6ـ جمعآوری اطلاعات 7ـ شروع مقاله 8ـ متن مقاله
1ـ موضوعیابی
مقاله بدون موضوع و سوژه معنا و مفهومی ندارد. روزنامهنگار حرفهای از هر رویدادی حتی ناچیز و غیرمهم که در اطرافش روی میدهد میتواند موضوع بسازد. یک مقالهنویس حرفهای با استفاده از خاطرات و تجربههای شخصی خود و دیگران، بهرهگیری از نشریات، اخبار رادیو و تلویزیون و حتی آگهیهای تبلیغاتی، میتواند به موضوعهای بکر وجذابی دست یابد. برای مثال گفتوگو با یک راننده تاکسی که خاطرهای کوتاه از جبهههای جنگ روایت میکند یا یک جمله از مادر شهیدی درصف نانوایی و حتی برخی آگهیهای تبلیغاتی میتواند موضوع جالبی را برای خبرنگار ترسیم نماید.
نکته اساسی اینکه هماننند داستاننویسی اغلب، موضوع مقاله باید یک کلمه مثل گرانی، ایثار، شهامت، شهادت، تربیت و یا نزولخواری باشد. پس از اینکه موضوع مشخص شد نویسنده باید در خصوص آن نظر خود را عنوان کند و این نظر همان پیام مقالهاست که معمولاً در انتهای مقاله با یک استنتاج خوب و مؤثر بیان میشود.
2ـ انواع موضوع
اصولاً هر مقالهنویس گرد سوژههایی میچرخد که با نثر و روحیات وی سازگار باشد. هر چند سوژهها را براساس سرویسهای یک نشریه میتوان به سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... تقسیم کرد اما برای تازهکاران تقسیمات دیگری شامل سه تقسیم زیر راهگشا خواهد بود.
الف) موضوعهای عینی و کلی: این موضوعها شامل تمام سوژههای سیاسی، اقتصادی، هنری و فرهنگی است که اکثر افراد جامعه با آنها ارتباط دارند مثل ترافیک.
ب) موضوع ذهنی و مبهم: شامل موضوعهایی هستند که مادی و ملموس نیستند و هر کس برداشت خاصی از آنها دارد مثل شهامت، حسادت و ... .
ج) طراحی یک شخصیت: برخی اوقات موضوع یک مقاله حول محور شخصیت یک فرد مثلاً یک ورزشکار دور میزند.
3ـ ارزیابی موضوع مقاله
قبل از نوشتن یک مقاله باید سوژه آن را به درستی ارزیابی کرد و نحوه تأثیرگذاری، جالب بودن و میزان علاقه مخاطبان را مورد توجه قرار داد. اگر تصور میکنید مقاله شما با اقبال عمومی خوانندگان مواجه نخواهد شد آن را ننویسید. در حقیقت اگر فکر میکنید حرفی برای گفتن و پیامی برای رساندن ندارید هیچگاه دست به قلم نبرید. اصولاً تهیه مقاله، زمانی مشکل میشود که مطلب زیادی برای گفتن وجود نداشته باشد.
4- تهیه طرح کلی مقاله<\/h3>
شباهتهای بسیار زیادی بین داستاننویسی و مقالهنویسی وجود دارد. به همین دلیل قبل از هر چیز بهتر است به شیوه آموزش داستاننویسی اشاره مختصری داشته باشیم. کارشناسان نوشتن یک داستان را به پنج مرحله موضوع، پیام، طرح، اسم داستان و پرداخت داستان تقسیم کردهاند.
شیوه داستاننویسی
الف ـ موضوع: ابتدا باید موضوع داستان روشن شود. موضوع میتواند با توجه به محیط اطراف و خاطرات پیدا شود. موضوع بر خلاف «پیام» در پی رد یا اثبات عقیده یا نظری نیست.
ب ـ پیام: پس از انتخاب موضوع باید نظر نویسنده درباره آن روشن شود. نظر نویسنده درباره موضوع داستان را پیام میگویند که تمام اجزا و عناصر داستان باید در خدمت این پیام باشد.
ج ـ طرح: طرح، کلیت و چارچوب اصلی داستان است که باید قبل از نوشتن داستان آماده شود. در طرح باید نقطه شروع، بدنه و پایان قصه کاملاً روشن و واضح باشد. همچنین در طرح باید هر عمل و حادثهای، علتی کاملاً روشن و منطقی داشته باشد و در آن شخصیت اصلی، حادثه اصلی، زمان و مکان داستان مشخص شود.
د ـ اسم داستان: اسم داستان باید جذاب و خوشآهنگ باشد اما طرح داستان را فاش نسازد.
هـ ـ پرداخت داستان:
1ـ پرداخت شخصیت در داستان:
شخصیتپردازی باید شامل پرداخت به خصوصیات ظاهری و اخلاقی باشد که از طریق مستقیم (مثلاً توسط یکی از شخصیتها و یا نویسنده) و یا غیرمستقیم (جدال و گفتوگو) انجام شود.
2ـ پرداخت زمان در داستان: زمان در داستان فقط لحظاتی ذکر میشود که حوادث خاصی در آن زمان اتفاق افتاده باشد.
3ـ تعریف داستان: تعریف داستان به دو شیوه اول شخص و سوم شخص است.
شیوه مقالهنویسی
همانند داستاننویسی شما باید یک طرح کلی و خلاصه شده از مقاله را آماده نمایید که در آن شروع مقاله، متن مقاله و انتهای آن مشخص باشد. در طرح کلی مقاله انتخاب نکات مهم و نیز تهیه فهرستی از آنچه میخواهید بنویسید یکی از اصول است.
5ـ نام مقاله
هر چند احتمال دارد نام مقاله بارها تغییر کند اما انتخاب نام مقاله در ابتدا و قبل از نوشتن، شما را در نگارش مقاله یاری میدهد. نام مقاله بایستی در برگیرنده پیام آن مقاله باشد اما طوری که استنتاج و نظر نویسنده را درباره موضوع، فاش نکند.
6ـ جمعآوری اطلاعات
ذکر آمار و اطلاعات مستند به مقاله شما غنای بیشتری خواهد بخشید. مخصوصاً اگر قصد نوشتن یک مقاله تحقیقی یا علمی را داشته باشید.
اصولاً یکی از رموز موفقیت یک روزنامهنگار داشتن آرشیوی شخصی از تمام موضوعات مورد علاقه است آمارها، بریده جراید، کتابهای علمی، بروشورهای تبلیغاتی و ... همه و همه میتوانند روزی عصای دست یک مقالهنویس حرفهای گردند.
برای مثال اگر میخواهید مقالهای درباره وضعیت مطبوعات در ایران بنویسید میباید حداقل تعداد نشریات و شمارگان چاپی آنها را بهطور مستند بدانید.
7ـ شروع مقاله
شروع مقاله مثل «لید در خبر» میتواند ساده، مستقیم و خبری، باشد و میتواند به صورت نقل قول، امثال و حکم، شعر و یا وصفی باشد.
مقالهنویسان حرفهای همانند خبرنگاران که به «لید» خبر اهمیت ویژهای میدهند به آغاز یا مقدمه مقاله اهمیت میدهند چرا که مقدمه یک مقاله در حقیقت ویترین آن است. ویترینی که ضمن جلب نظر و توجه خواننده به مطالعه مقاله، دارای نکات جدید و تازهای باشد.
در نوشتن یک مقدمه خوب تکنیکهای زیر به کمک مقالهنویس خواهد آمد هر چند ذهن گسترده انسان، خلاقیت روزنامهنگاری و ذوق و قریحه نویسنده میتواند تعداد بیشماری از این روشها را بوجود آورد.
الف ـ ساده، مستقیم و خبری
در این نوع مقدمه موضوع یا خبر برای خواننده مطرح میشود و سپس در یک جریان منطقی - تشریحی با نتیجهگیری مقاله به انتها میرسد.
مثال: « از یازده سپتامبر به این سو، حضور نظامی آمریکا در آسیای میانه، پررنگتر شده است و این کشور بویژه در ازبکستان و قرقیزستان بر تعداد پایگاههای نظامی خود افزوده است. در چنین شرایطی، آقای محمد خاتمی سفر خود به این منطقه را با هدف تقویت حُسن همجواری آغاز کرد ...». همشهری چهارشنبه 11/2/81.
ب ـ نقل قول و اقتباس از افکار و عقاید دیگران:
در این نوع مقدمه، نویسنده با یک جمله یا چند نوشته از افکار مشاهیر علمی، ادبی، مذهبی و ... مقاله را آغاز میکند این نقلقول باید در ارتباط با موضوع مقاله باشد و در تقویت اظهارنظر نویسنده مؤثر افتد و جذابیت لازم را ایجاد کند.
مثال: «زمانی که میشل پلاتینی برای تماشای دیدار دوستانه دو هفته پیش آلمان - آرژانتین پا به استادیوم اشتوتگارت گذاشت به محاصره روزنامهنگاران آلمانی درآمد و با یک پرسش زیرکانه روبهرو شد: «نظرتان راجع به میشائیل بالاک چیست؟»
واکنش پلاتینی خیلی ساده بود:«چیز زیادی درباره او نمیدانم». اما ناگهان مرد فرانسوی بارقهای از شخصیت تأثیرگذار خود را به رخ کشید و با یک اشاره بینظیر نشان داد که چقدر بالاک را خوب میشناسد: «البته بالاک همان آلمانی بزرگی است که دوبار دروازه لیورپول را باز کرد...».
ج ـ امثال و حکم
شروع مقاله میتواند با ذکر مثل، حکایت و روایت باشد. هر مثل و حکایتی که در ابتدای مقاله نوشته میشود باید با موضوع و متن مقاله هماهنگ باشد.
مثال: میگویند ترس برادر مرگ است، ولی کسی نگفته پدر و مادرش کیست. پدر ترس جهل است. تا انسان نسبت به کسی یا چیزی بیاطلاع نباشد از آن نمیترسد... .
د ـ شعر: آوردن مصرع، بیت یا ابیاتی از شاعران گذشته و حال در ابتدای مقاله میتواند به جذابیت مقاله نیز کمک کند. البته علاوه بر ابتدای مقاله در متن مقاله میتوان برای قدرت بخشیدن به استدلال و نظر ارایه شده، شعر، ضربالمثل، حکایت و روایت آورد.
هـ ـ وصفی:
مقالهنویسی که قلم او دارای قدرت تصویرپردازی و تشریح است معمولاً از چنین روشی برای شروع مقاله استفاده میکنند. این روش برای توصیف یک واقعه یا صحنه و عینیت بخشیدن به موضوع و قراردادن خواننده در صحنه، مورد استفاده قرار میگیرد.
مثال: «مصیبتی که هماکنون عراق در آن به سر میبرد، مصیبت آوارگی کردهای عراق در شمال و شرق مرزهای عراق با ترکیه و ایران نیست بلکه مصیبتی است برای خود رژیم عراق در بغداد». مجله الوطنالعربی 1991.
مثال: «ژان ماری لوپن از فراز بالکن منزلش در محله اعیاننشین سنکلود منظره دلانگیزی از پاریس را پیش چشمان خود دارد که برج ایفل، مون پارانای و کلیسای جامع شهر را فرا رویش قرار میدهد». همشهری 11/2/81 .
8 ـ متن مقاله:
نویسنده بایستی قبل از نگارش متن مقاله فهرستی از آنچه میخواهد بنویسد (شامل اطلاعات درباره موضوع - سابقه موضوع - استدلال خود درباره موضوع که با کمک منابع مکتوب و غیرمکتوب مثل نظرات دیگران آن را محکم کند - پیام و نتیجه) تهیه کند. البته باید یادآور شد ترتیب قرارگرفتن این فهرست مطالب بستگی تام به نگارش و موضوع مقاله دارد. ممکن است سابقه موضوع پس از ذکر هدف بیاید یا در انتهای مقاله، حتی نتیجهگیری را میتوان پس از شروع مقاله نوشت و سپس برای استحکام بخشیدن آن به استدلال پرداخت.
ISC چیست؟
ISC یا همان پایگاه استنادی علوم جدید و تکنولوژی که همانند ISI دارای مقالات دانشمندان است که خوشبختانه در ایران نیز چنین پایگاهی تاسیس شده است وهم اکنون به فعالیت می پردازد.
پیوستن پایگاه استنادی علوم ایران به ISI :
رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی گفت: پیوستن ISC به ISI با هدف افزایش سهم تولیدات علمی ایران در جهان در نشستی با حضور مسئولین ISI در کتابخانه منطقه ای بررسی شد. با توجه به اینکه تمامی خصیصه های ISI در ISC نیز وجود دارد، کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز که متولی ایجاد ISC ( پایگاه استنادی علوم و تکنولوژی ) در کشور است، برای درج شدن مجلات بیشتری به زبان فارسی در ISI و ایجاد ارتباط بیشترISC با ISI تلاش می کند.
با برقراری پیوند علمی میان ISI و ISC شناسایی علم به زبان فارسی در سطح بین المللی بیشترمی شود و سهم ایران از تولیدات علمی دنیا بیشتر خواهد شد . هم اکنون بیش از 6 هزار مقاله توسط مجلات معتبر در ISC تولید می شود اما انعکاس این تولیدات علمی در سطح بین المللی کم است که با درج تعدادی از مجلات در ISI بازتاب علمی ایران در جهان بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون 25 مجله ایرانی توسط ISI شناسایی شده و نمایه می شود، افزود: در حال حاضر تلاش می شود این تعداد به 500 مجله افزایش یابد . مسئول راه اندازی ISC در ایران با بیان اینکه ایران چهارمین کشور دارای مطالعات استنادی علوم بر پایه ISI است، گفت: کشورهای ژاپن و چین نیز توانسته اند مجلات خود را به همین روش در ISI درج کنند.
گفتنی است کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز چندی پیش مأمور راه اندازی پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام شد و این مرکز هم کانون در تلاش برای سنجش تولیدات علمی در کشورهای اسلامی، رتبه بندی نشریات کشورهای اسلامی، تولید نمایه استنادی علوم کشورهای اسلامی به منظور توسعه ISC در میان تمامی کشورهای اسلامی و پیوند دادن ISC به ISI است .
http://science.thomsonreuters.com/mjl/
به نام خداوند بخشنده مهربان
پست الکترونیکی : masoudpayannameh@yahoo.com
1. بررسی اثرات زیان بار صدا بر افت شنوایی کارگران و راه های پیشگیری از آن در سالن ذوب مجتمع صنعتی فولاد اسفراین
2. بررسی کیفیت آب منابع زیرزمینی شهرستان سمنان با استفاده از نرم افزار AQ.QA در سال 1390
3. بررسی قابلیت اطمینان در سیستم های انتقال و توزیع
4. مطالعه و بررسی نقش LPG (گاز مایع) در کاهش آلودگی هوا
5. مطالعه و بررسی HSE - MS در مجتمع دامپروری دی در سال 1390
6. مطالعه و بررسی HSE - MS در کارگاه لعاب کاری اتحاد
7. بررسی و مطالعه وضعیتHSE در کارخانه تولید مواد غذایی یاران
8. GIS در مدیریت خدمات شهری
9. تصفیه فاضلاب در صنایع کاغذسازی
10. بررسی کارائی نشاسته در تصفیه آب و فاضلاب
11. بررسی اثرات زمان ماند هیدرولیکی و زمان ماند سلولی بر عملکرد تصفیه خانه های فاضلاب شهری تهران
12. بررسی ارتباط پذیرش بیماران در بخش اورژانس بیمارستان اسفراین با آلودگی هوا در سال 1390
13. بررسی نقش اسید هیدروفلوریک HF از واحدهای تولید کود شیمیایی فسفات در آلودگی هوا
14. بررسی سیستم مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست در صنایع نفت
15. بررسی جایگاه فرهنگ اچ اس ای (HSE) در سیستم مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست
16. تامین آب سالم مورد نیاز در شرایط اضطراری
17. بررسی قابلیت اطمینان در سیستم های الکترونیکی
18. بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس ابتدائی شهر سقز در سال 1390
19. مطالعه و بررسی HSE - MS درکارخانه UPVC در سال 1391
20. مشکل بالکینگ در تصفیه خانه لجن فعال
21. بررسی وضعیت HSE - MS در کارخانه تابان فولاد زنجان در سال 1390
22. بررسی کارآموزی و استفاده از نانو ذره ها در تصفیه آب و فاضلاب
23. بررسی کارآموزی و وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدرسه راهنمائی پسرانه علامه
24. بررسی باکتری کلیفرم، اشرشیا کلی و باکتری های هتروتروف در آب بیمارستان های منتخب شهر تهران در سال 1391
25. بررسی کارآموزی و وضعیت بهداشت محیط در آشپزخانه های صنعتی
26. بررسی کارآموزی و رابطه بین دفاتر بیمه سلامت و بهداشت
27. مدیریت ایمنی و ابزارهای کاهش ریسک در فعالیت های زیر بنایی
28. مطالعه و بررسی HSE - MS در کشتارگاه صنعتی پوریای شرق در سال 1391
29. روشهای نوین تصفیه آب
30. اهمیت جوندگان در صنایع و روش های کنترل و پیشگیری از خسارات آنها در صنعت
31. مطالعه و بررسی نقش LPG (گاز مایع) در کاهش آلودگی هوا
32. صافی شنی کند و تند
33. تفاوت سهام عادی و سهام ممتاز
34. روش های ارزش یابی سهام در بورس
35. حسابداری صنعتی (شرکت الکتروپیک)
36. حسابرسی در شرکت ها
37. بررسی وضعیت عفونت های بیمارستانی در بیمارستان شریعتی تهران
38. بررسی کارآفرینی، مدیریت و نظام انگیزشی
39. نقش ، اهمیت و چگونگی بازیافت شیشه در مدیریت دفع مواد زائد
40. مطالعه و بررسی بیماری سیلیکوزیس منابع و عوامل ایجاد کننده آن و راههای مقابله با آن
41. مطالعه و بررسی HSE-MS در واحد بازیافت پلاستیک نیک تولید ری
42. بررسی امکان استفاده از سیستم های بیوگاز به منظور تولید انرژی پاک در ایران
43. بررسی وضعیت بهداشت محیط مدارس ابتدائی دخترانه منطقه 14 تهران (مطالعه موردی : مدرسه دخترانه ابتدائی شهدای تاکسیرانی 2)
44. مطالعه و بررسی HSE - MS در بیمارستان لقمان حکیم تهران در سال 1391
45. اپیدمیولوژی بیماری تب مالت و عوامل موثر در شیوع در شهرستان دزفول و حومه
46. بررسی روش های بازیافت زباله های خانگی شهر تهران
47. سازمان بهداشت جهانی و نقش آن در مدیریت خدمات بهداشتی
48. بررسی کارائی نشاسته در تصفیه آب و فاضلاب
49. بررسی تصفیه فاضلاب صنعتی توسط سیستم MBBR
50. مطالعه و بررسی HSE - MS در کارخانه شیر پاستوریزه پگاه تهران در سال 1391
51. مطالعه و بررسی وضعیت اماکن تهیه و توزیع مواد غذائی در مرکز بهداشت شماره یک کرج
52. روش های غیربیولوژیک حذف فسفر از فاضلاب
53. مطالعه و بررسی HSE - MS در صنایع فولادسازی فولاد مبارکه در سال 1391
54. مخاطرات و حذف بیولوژیکی کادمیوم از فاضلاب صنعتی
55. بررسی حذف فلزات سنگین از پسابها توسط جلبکها
56. بررسی وضعیت بهداشت محیط در مراکز مربوط به خدمات شهری شهر قاین
57. بررسی کارائی برکه های تثبیت تلفیقی در تصفیه فاضلاب شهری
58. بررسی آلاینده سرب در هوا و نقش آن در سلامت انسان
59. تاسیسات الکتریکی در تصفیه خانه های فاضلاب
60. مطالعه و بررسی اضطراب و استرس در کارگران صنعت غذایی در استان البرز در سال 1392
61. قیام 15 خرداد 1342
62. مطالعه و بررسی نقش خانه بهداشت در ارتقاء سطح سلامت جامعه
63. مطالعه و بررسی HSE در مدیریت پسماند
64. کودتای 28 مرداد سال 1332
65. مطالعه و بررسی روشهای بیولوژیکی حذف فسفر و ازت از فاضلاب شهری
66. مطالعه و بررسی روند بیماری سل و اقدامات انجام شده در جهت کنترل بیماری طی سال های 1389 الی 1391 در مرکز بهداشت شماره یک کرج
67. مدیریت دفع مواد زاید در شهرداری منطقه 5 تهران
68. بررسی تصفیه فاضلاب با استفاده از لجن فعال و RBC
69. مطالعه و بررسی وضعیت بهداشت محیط در کارخانه میراب در سال 1392
70. مطالعه و بررسی تاثیر بازیافت زباله بر کاهش جمعیت موش
71. مطالعه و بررسی HSE در کارخانه میراب در سال 1392
72. مطالعه و بررسی کیفیت آبهای بسته بندی شده در ایران
73. مطالعه و بررسی سموم ناشی از جلبکها در منابع آبهای سطحی و روشهای مقابله با آن
74. رضا شاه و عوامل سقوط
75. بررسی راندمان سیستم اسمز معکوس در حذف مواد آلی و معدنی از آب
76. تعیین انواع شایع عفونت های بیمارستانی و روش های کنترل آن ها در بیمارستان جواهری تهران در سال 1391
77. مطالعه و بررسی فن آوری های نوین برای تصفیه آب با تکیه بر نانو
78. مطالعه و بررسی سیر بیماری تب مالت در مرکز بهداشت شهریار
79. مطالعه و بررسی روند بیماری مالاریا از سال 1380 الی 1390 در ایران
80. فناوری مطمئن برای حذف آرسنیک از آب
81. بررسی وضعیت مدیریت دفع مواد زائد در شهر هشتگرد و ارائه پیشنهادات مناسب
82. مقایسه عملکرد انواع زلال سازها در تصفیه خانه آب
83. مطالعه و بررسی تاثیر خانه های بهداشت در ارتقاء سطح سلامت روستائیان
84. تفاوت بین دیدگاه زنانه پروین اعتصامی و فروغ فرخزاد
85. روش های بیولوژیکی در تصفیه فاضلاب صنعتی
86. بررسی ارتقا کیفیت تصفیه خانه های آب و فاضلاب
87. بررسی وضعیت عفونت های بیمارستانی در بیمارستان جواهری تهران
88. بررسی وضعیت مدیریت مواد زائد شهری در شهرداری منطقه 1 کرج
89. بررسی روش های تصفیه فاضلاب و آشنائی با اصول و مبانی خطوط انتقال آب
90. راکتورهای بستر گسترده غیرهوازی
91. بررسی شاخص های تعیین کیفیت آب رودخانه
92. مطالعه و بررسی وضعیت دفع پسماندهای خانگی در شهرستان قائم شهر
93. مطالعه و بررسی SWOT در مدیریت دفع مواد زائد در شهر تهران و ارائه پیشنهادات مناسب
94. مطالعه و بررسی روش های بیولوژیکی در تصفیه فاضلاب شهری
95. ارزیابی آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامت انسان
96. بررسی گندزداهای مورد استفاده تصفیه خانه ها در ایران
97. بررسی راندمان حذف مواد آلی اکسیژن خواه در برکه های تثبیت
98. مطالعه و بررسی وضعیت رستوران ها و مراکز پخت شهر ری
99. تصفیه فاضلاب های حاوی فرمالدئید به کمک روش های بیولوژیکی
100. مقایسه تاثیر دو روش آموزش سنتی و مجازی در یادگیری درس آشنایی با وسایل و تجهیزات دندانپزشکی و نگهداری آنها، دانشجویان دوره دکترای عمومی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (پایان نامه ارشد)
102. مطالعه و بررسی میزان تمایل نوجوانان به فست فودها و ضررهای ناشی از آن
103. ارزش گذاری اقتصادی جنگل های ایران، مطالعه موردی؛ جنگل های شمال ایران
104. بررسی وضعیت روش های گندزدائی و چگونگی کنترل آفات در بیمارستان جواهری تهران
105. بررسی اثرات پرتو در بیمارستان امینی لنگرود
106. بررسی و مطالعه استانداردهای اتاق عمل بیمارستان جواهری
107. بررسی بیماری های پوستی در استخرهای شنا و روش های پیشگیری از آن
108. جامعه، نمونه و روش های نمونه گیری در تحقیق
109. بررسی آلاینده های هوا در پالایشگاه های نفت (کارشناسی ارشد)
110. بررسی وضعیت تغذیه در سالمندان
111. بررسی اثر چند فرمولاسیون مناسب از عصاره برگ و پوسته سبز گردو روی مورچه(کارشناسی ارشد)
112. آموزش معارف اسلامی به کودکان
113. مطالعه و بررسی سموم ناشی از جلبک ها در منابع آب سطحی
114. نقش مادری در اسلام
115. پند و موعظه از دیدگاه امام علی (ع)
116. مطالعه و بررسی آلودگی فلزات سنگین نمکهای صنعتی و تصفیه شده مورد استفاده در نانوائی ها
117. مطالعه و بررسی ارتباط آلودگی هوا و مرگ و میر مربوط به بیماریهای قلبی و تنفسی در شهر تهران از سالهای 1390 تا 1393
118. بررسی بایوآئروسل ها در هوای داخلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران در سال 1393
119. بررسی ارتباط وضعیت BMI غیرطبیعی با برخی عوامل مرتبط با آن در دانشآموزان ابتدایی منطقه 7 تهران در سال 1394
120. بررسی وضعیت بهداشت محیط و وضعیت واحد CSRدر بیمارستان بوعلی تهران
چگونه مقاله نویسی را شروع کنیم؟
چگونه مقاله نویسی را شروع کنیم؟
اگر شما دانشجو یا علاقمند به پژوهش هستید حتماً میدانید که این روزها تنها راه طی کردن مسیر تحصیلات تکمیلی تسلط به مقاله نویسی است. ما با استفاده از تجربیات تمام اساتید و پژوهشگران موسسه که رزومه پژوهشی آنها بینظیر است و مقالات بیشماری در مجلات معتبر ISI دارند این مطالب را برای شما آماده کردهایم.
چطور مقاله نویس خوبی شویم؟
1- تا میتوانید مقاله بخوانید: یک جمله قدیمی هست که میگوید اگر میخواهید موفق باشید فقط کافی است کارهایی که افراد موفق انجام دادهاند را تکرار کنید. برای اینکه مقاله نویسی را شروع کنید باید ابتدا مقالات بسیاری را در حیطه خودتان بخوانید. برای شروع به سایت sid.ir بروید و با جستجوی یک موضوع آسان در رشته خود چند مقاله کامل را دانلود کرده و بخوانید.
2- یک پژوهش را عیناً تکرار کنید: شما میتوانید یک مقاله را انتخاب و عیناً آن را انجام دهید. این کار در دنیای علم بسیار مرسوم است چرا که هر پژوهشی باید بارها تکرار شود تا بتوان در مورد آن با قطعیت نظر داد. شما میتوانید ابزارها و پرسشنامههای آن پژوهش را دوباره اجرا کرده و مطابق با آن مقاله، خودتان شروع به نوشتن مقاله کنید.
3- از همایشها شروع کنید: همایشها را میتوان یک کلاس آموزش مقاله نویسی دانست. برخلاف نظر برخی افراد، همایشها به درد نخور نیستند. حداقل فایده آنها این است که بسیاری از دانشجویان مقاله نویسی را از ارسال مقاله برای همایش شروع میکنند. در همین سایت صدهاهمایش معرفی شده است. یکی را انتخاب کنید و یک مقاله هر چند ضعیف را برای آن ارسال نمایید. حداکثر چیزی که از دست خواهید داد این است که مقاله شما رد خواهد شد. همچنین میتوانید در چند همایش بدون ارائه مقاله شرکت کنید.
4- هرچه زودتر یک مقاله بد بنویسید!: منظور ما این است که نوشتن یک مقاله هر چند که ضعیف و بسیار ابتدایی باشد، از ننوشتن آن بهتر است. حتی میتوانید همین امروز یک مقاله بنویسید.
5- از دانشجویان دیگر کمک بخواهید: یک مقاله را با قلم خود بنویسید. از یک دانشجو یا همکلاسی که قبلاً مقاله نوشته است بخواهید مقاله شما را بخواند و اشکالات آن را به صورت کامنت برای شما بنویسد. این کامنتها بهترین و بهترین ابزار برای یادگیری مقاله نویسی هستند و شما با استفاده از این روش یک مقاله نویس عالی خواهید شد.
6- یک چارچوب مقاله تهیه کنید: اکثر مقالات ساختار استانداردی دارند. فقط کافی است ساختار یک مقاله را پیدا کنید و مطالب تان را در آن بنویسید. ساختار مقاله علمی را میتوانیداینجا ببینید.
7- فعلا جزئیات را کنار بگذارید: یک مقاله علمی جزئیات بسیار زیادی دارد. لازم نیست اولین مقاله شما کاملترین مقاله باشد. اینکه اسامی جداول یا نمودارها چگونه باشد، یک ابزار را چگونه گزارش کنید، در مقدمه به چه پژوهشهایی اشاره کنید و مواردی از این دست برای شروع نگارش یک مقاله لازم نیست. کم کم و با نوشتن هر مقاله قدرت قلم شما بهتر خواهد شد.
8- زیاد کمال طلب نباشید: قرار نیست همه کارهای یک مقاله را به تنهایی انجام دهید. لازم نیست حتماً تمام نرم افزارهای آماری را بلد باشید تا یک مقاله بنویسید. اگر قرار بود یک نفر به تنهایی مقاله بنویسید پس چرا اکثر مقالات چندین اسم دارند؟ حتی بسیاری از پژوهشگران بسیار مطرح هم نرم افزارهای آماری را بلد نیستند. بنابراین سعی کنید از دوستانتان کمک بخواهید و اولین مقاله را به صورت تیمی بنویسید.
9- کارگاه مقاله نویسی خوب است اما..... : شرکت در کارگاهها یا دورههایی که آموزش مقاله نویسی میدهند خوب است اما به یک شرط. اینکه اول مقاله نویسی را شروع کنید و اصول اصلی آن را یاد بگیرید و سپس برای تکمیل دانش خود در آنها شرکت کنید. متاسفانه تجربه نشان داده است که این کارگاهها تاثیر زیادی در مقاله نویسی ندارند. البته نه به دلیل کیفیت کارگاه، بلکه به دلیل اینکه خیلیها بدون هدف و بدون داشتن تجربه شروع مقاله نویسی در آنها شرکت میکنند.
نکته پایانی در آموزش مقاله نویسی
خوب، اگر شما به این نکات عمل کنید ما قول میدهیم که یک سال بعد چند مقاله خواهید داشت. توصیه پایانی ما این است که هر چه زودتر دست به کار شوید و اولین مقاله خود را بنویسید. فراموش نکنید که این کار خیلی هم آسان نیست اما سخت هم نیست. اگر شما دانشگاه قبول شدهاید پس هوش، استعداد، توانایی و دانش نوشتن یک مقاله را دارید.
سفید کردن سریع دندانها با فتوشاپ!
ترفندهای فتوشاپ
روشهای مختلفی برای سفید کردن رنگ دندانها وجود دارد. از روشهای خانگی گرفته تا روشهای پیشرفته در دندانپزشکی. اما قطعاً هیچکدام آنها به اندازهی سفید کردن دندانها با نرمافزار Adobe Photoshop سریع و ارزانقیمت نیست! در این ترفند به معرفی نحوهی سفید کردن دندانها در فتوشاپ با طی چند قدم ساده خواهیم پرداخت.
ابتدا تصویر زیر با عنوان یک مثال در نظر بگیرید و آن را توسط Adobe Photoshop باز کنید.
سفید کردن سریع دندانها با فتوشاپ
در منوی Layer از قسمت New Adjustment Layer بر روی Vibrance کلیک کنید و در پنجرهی بازشده بر روی OK کلیک کنید.
آموزش تصویری فتوشاپ
اکنون در پنل Properties، گزینهی Vibrance را بر روی 60- تنظیم نمایید.
آموزش سفید کردن دندان ها در فتوشاپ
حال در پنل Layers بر روی Layer Mask این لایه کلیک کنید.
اکنون در پنل Properties بر روی دکمهی Invert کلیک کنید.
اکنون بر روی عکس کمی Zoom کنید. در قسمت ابزارها Brush Tool را انتخاب کنید و سایز آن را تنظیم نمایید. سپس شروع به حرکت دادن این ابزار بر روی دندانها کنید تا به طور طبیعی شروع به سفید شدن کنند.
منبع:tarfandestan.com
موس هایی از جنس هدست به بازار می آیند
یک شرکت اروپایی موس هایی را طراحی کرده که به شکل هدست هستند و جایگزین موس های فعلی محسوب می شود.
به گزارش مهر، استفاده از موس همواره برای کاربران بعنوان امری چالش برانگیز محسوب می شود اما این بار یک شرکت اروپایی هدست هایی را طراحی کرده که به سیستم ردیاب چشم مجهز هستند و از آن می توان بعنوان موس های نسل جدید بهره برد.
با ورود این موس های هدستی به دنیای فناوری، کار کردن با رایانه ها راحت تر خواهد بود.
این موس هدستی منحصر به فرد GlassOuse نام دارد و به وسیله بلوتوث به رایانه متصل می شود. بر روی آن چند حسگر تعبیه شده است که با تکان دادن سر کاربر، فلش به قسمت های مختلف صفحه حرکت می کند ضمن اینکه یک قسمت پلاستیکی در داخل دهان قرار می گیرد که عمل کلیک کردن را می توان با گاز گرفتن آن قسمت انجام داد.
قیمت این موس هدستی در حدود 150 دلار و قرار است از ماه آگوست روانه بازار شود.